W czarodziejskiej kuchni Pana Kleksa – Filet z kurczaka wolno gotowany z makaronem i warzywami
ŚNIADANIE- 15 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
– 1 opakowanie fileta wolno gotowanego z kurczaka ZM Warmia
– 1 marchewka
– 1 cukinia
– 1 papryka czerwona
– 6 małych pieczarek
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżka sosu sojowego
– 1 łyżka miodu
– 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
– 100 g suchego makaronu
– oliwa z oliwek do smażenia
Do podania: sezam, szczypiorek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
- Marchewkę, paprykę i cukinię pokrój w bardzo cienkie słupki, podobnej wielkości. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj marchewkę, cukinię i paprykę. Podsmaż chwile. Dodaj pieczarki i pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmaż, aż warzywa lekko zmiękną.
- Wolno gotowanego fileta z kurczaka pokrój w kosteczkę. Dodaj na patelnię. Dopraw wszystko sosem sojowym miodem, słodką papryką. Podsmaż na rumiano.
- Dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj dokładnie.
- Przełóż do lunchboxów, posyp szczypiorkiem i sezamem.
Smacznego!