W czarodziejskiej kuchni Pana Kleksa – Filet z kurczaka wolno gotowany z makaronem i warzywami

ŚNIADANIE
SKŁADNIKI

 

– 1 opakowanie fileta wolno gotowanego z kurczaka ZM Warmia

– 1 marchewka

– 1 cukinia

– 1 papryka czerwona

– 6 małych pieczarek

– 1 ząbek czosnku

– 2 łyżka sosu sojowego

– 1 łyżka miodu

– 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej

– 100 g suchego makaronu

– oliwa z oliwek do smażenia

Do podania: sezam, szczypiorek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
  2. Marchewkę, paprykę i cukinię pokrój w bardzo cienkie słupki, podobnej wielkości. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj marchewkę, cukinię i paprykę. Podsmaż chwile. Dodaj pieczarki i pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmaż, aż warzywa lekko zmiękną.
  4. Wolno gotowanego fileta z kurczaka pokrój w kosteczkę. Dodaj na patelnię. Dopraw wszystko sosem sojowym miodem, słodką papryką. Podsmaż na rumiano.
  5. Dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj dokładnie.
  6. Przełóż do lunchboxów, posyp szczypiorkiem i sezamem.

 

Smacznego!