SKŁADNIKI
Składniki:
– 1 opakowanie babki ziemniaczanej ZM Warmia
Sos:
– 200 g jogurtu naturalnego gęstego lub jogurty typu greckiego
– 1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
– 1 łyżka stołowa chrzanu tartego ze słoiczka
– 1 łyża soku z cytryny
– 1 łyżeczka soli
– ½ łyżeczki cukru
– ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Na papierze do pieczenia ułóż babkę ziemniaczaną. Piecz przez 35 minut, aż babka ładnie się zrumieni. Do babki przygotuj sos. W miseczce połącz wszystkie składniki na sos. Smacznego!
.
.
Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku, która jest również autorką zdjęć potrawy.