Produkty wolno gotowane

Filet z kaczki z sosem borówkowym z czerwonym winem

Nie masz pomysłu na obiad? Wypróbuj filet z kaczki z sosem borówkowym z czerwonym winem naszej marki.

Wystarczy 12 minut, a mięso będzie gotowe do podania. Pierś z kaczki nie ma kości.  Wybierając je, masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.

Pierś z kaczki – dietetyczna i lekkostrawna

Mięso z kaczki charakteryzuje się wysoką zawartością białka, a przy tym jest lekkostrawne. Bez obaw mogą delektować się nim dorośli na diecie.

  • 300 g
  • 90 dni
Wartość odżywcza 100 g produktu:

Energia 901 kJ/ 216 kcal

Tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6

Węglowodany < 0,5 g w tym cukry < 0,5 g

Białko 20 g

Sól 1,4 g

Produkt mięsny drobiowy

100 g produktu wyprodukowano ze 100 g mięsa drobiowego

Skład:

filet z kaczki ze skórą (zawiera naturalnie wytopiony tłuszcz i sok mięsny), sól, przyprawy.

Produkt może zawierać: sezam, soję, gorczycę, gluten, seler, mleko.

Saszetka z sosem borówkowym z czerwonym winem (masa netto 30 g)
Składniki: woda, borówki 15 % (borówka brusznica, syrop glukozowy, cukier, substancja zagęszczająca: E440), żurawina (żurawina, cukier, skrobia, olej roślinny słonecznikowy), syrop klonowy, zagęszczony sok z czarnej porzeczki, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, cukier, czerwone wino 1,0 %, sól, substancja żelująca: E401, substancja zagęszczająca: E415, regulator kwasowości: E330, aromat. Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 405 kJ/ 95 kcal, tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 22 g w tym cukry 16,8 g, białko 0,1g, sól 2,3 g