Już jest! Wołowina wolno gotowana w sosie grzybowym!
9 sierpnia 2018Zakłady Mięsne „Warmia” rozpoczynają sezon grzybowy nowym daniem. Lubiana przez klientów za smak i szybkość przygotowania wołowina wolno gotowana teraz będzie dostępna w nowym wariancie smakowym: w sosie grzybowym. Wystarczy przyrządzić potrawę w piekarniku przez 35 min lub w kuchence mikrofalowej przez 10-12 min, by cieszyć się kruchą i soczystą wołowiną z grzybami.
Wołowina wolno gotowana to produkt już odpowiednio doprawiony i przygotowany metodą slow cooking, dzięki czemu przyrządzenie potrawy w domu zajmuje około pół godziny. To dobry pomysł na smaczny i niecodzienny, lecz łatwy w przygotowaniu obiad. Ponadto wołowina jest ważnym źródłem białka i zalecana jest jako składnik zbilansowanej diety. Wołowina wolno gotowana ZM „Warmia” pochodzi z własnej hodowli i od sprawdzonych lokalnych dostawców, dlatego charakteryzuje się delikatnym smakiem, a po przyrządzeniu jest krucha i aromatyczna.
– Popularność naszej wołowiny wolno gotowanej zachęciła nas do przygotowania jej kolejnego wariantu, czyli wersji w sosie grzybowym. Szczególnie polecamy ją osobom, które lubią aromatyczne i dopracowane dania, ale nie mają czasu, by spędzać w kuchni długie godziny. Wołowina wolno gotowana w sosie grzybowym to też ciekawy pomysł na okolicznościowy obiad z rodziną. Wystarczy dobrać ulubione dodatki i mamy popisowe danie – mówi Bartosz Jankowiak, dyrektor sprzedaży i marketingu Zakładów Mięsnych „Warmia”.
Wołowina wolno gotowana dostępna jest w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych „Warmia”. Gramatura produktu to ok. 0,5 kg.