TEST

Pasztet z blachy

Doskonały pasztet wieprzowy, pieczony w tradycyjny sposób, którego recepturę oparto na najlepszej jakości mięsach (mięso wieprzowe 78 %, wątroba wieprzowa 11 %) oraz aromatycznych przyprawach i ziołach odpowiednio podkreślających znakomity smak.

Powierzchnia pasztetu pokryta jest zapieczoną kruszonką, która doskonale współgra z lekko smarowną konsystencją.

Pasztet z blachy można również kroić w cienkie plastry. Idealnie nadaje się zarówno na kanapki, jak też do przygotowania przystawek i przekąsek.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1062 kJ/ 256 kcal,

tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g,

węglowodany 6,7 g w tym cukry 1,3 g,

białko 14 g,

sól 1,9 g.