
Filet z kaczki z sosem borówkowym z czerwonym winem
Nie masz pomysłu na obiad? Wypróbuj filet z kaczki z sosem borówkowym z czerwonym winem naszej marki.
Wystarczy 12 minut, a mięso będzie gotowe do podania. Pierś z kaczki nie ma kości. Wybierając je, masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.
Pierś z kaczki – dietetyczna i lekkostrawna
Mięso z kaczki charakteryzuje się wysoką zawartością białka, a przy tym jest lekkostrawne. Bez obaw mogą delektować się nim dorośli na diecie.
300 g
90 dni
Energia 901 kJ/ 216 kcal
Tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6
Węglowodany < 0,5 g w tym cukry < 0,5 g
Białko 20 g
Sól 1,4 g
Produkt mięsny drobiowy
100 g produktu wyprodukowano ze 100 g mięsa drobiowego
Skład:
filet z kaczki ze skórą (zawiera naturalnie wytopiony tłuszcz i sok mięsny), sól, przyprawy.
Produkt może zawierać: sezam, soję, gorczycę, gluten, seler, mleko.
Saszetka z sosem borówkowym z czerwonym winem (masa netto 30 g)
Składniki: woda, borówki 15 % (borówka brusznica, syrop glukozowy, cukier, substancja zagęszczająca: E440), żurawina (żurawina, cukier, skrobia, olej roślinny słonecznikowy), syrop klonowy, zagęszczony sok z czarnej porzeczki, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, cukier, czerwone wino 1,0 %, sól, substancja żelująca: E401, substancja zagęszczająca: E415, regulator kwasowości: E330, aromat. Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 405 kJ/ 95 kcal, tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 22 g w tym cukry 16,8 g, białko 0,1g, sól 2,3 g