Smaki z naszej bajki – Filet z kurczaka wolno gotowany w sosie szpinakowo-serowym:
DANIA GŁÓWNE- 20 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
– 1 filet wolno gotowany z kurczaka z Warmii
– 2 garści świeżego szpinaku
– 1 ząbek czosnku
– 4 suszone pomidory pokrojone w paseczki
– 100 ml śmietanki 30 %
– 2 łyżki tartego sera grana padano
– świeżo mielony pieprz i sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć szpinak, dodaj suszone pomidory i pokrojony w plasterki czosnek. Ułóż pokrojonego w plastry fileta z kurczaka. Zalej wszystko śmietanką, dodaj ser. Duś chwilę wszystko, aż sos lekko zgęstnieje, a kurczak lekko się zarumieni. Dopraw solą i pieprzem.
Plasterki kurczaka podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!