Korzenne policzki wołowe wolno gotowane z buraczkami, suszonymi śliwkami i sosem na bazie czerwonego wina

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie policzków wołowych wolno gotowanych ZM Warmia ( ok. 500 g)
  • 12 suszonych śliwek
  • 3 gotowane buraczki, pokrojone w ósemki
  • szklanka czerwonego wina półwytrawnego
  • ½ łyżeczki przyprawy do piernika
  • ½ łyżeczki nasion kolendry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C.

W naczyniu żaroodpornym ułóż mięso, dookoła rozłóż suszone śliwki i buraczki. Zalej czerwonym winem, dopraw przyprawa do piernika i nasionami kolendry. Zapiekaj 25 minut. Podawaj z podsmażonymi na maśle kopytkami i świeżym rozmarynem.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl