Karkówka wieprzowa wolno gotowana zapiekana z pieczarkami pod serową pierzynką
DANIA GŁÓWNE- 20 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie karkówki wieprzowej wolno gotowanej ZM Warmia ( 500g)
- 500 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1 duża biała cebula
- 100 g tartego sera mozzarella
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Pieczarki umyj, obierz, pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj w piórka. Podsmaż na patelni na rumiano, odparowując całą wodę. Do naczynia żaroodpornego przełóż karkówkę wolno gotowaną razem z zalewą z woreczka. Karkówkę pokrój w plasterki. Na plasterki ułóż farsz z cebulki i pieczarek, posyp na wierzch ser mozzarella. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach C. Zjedz od razu po przygotowaniu.
Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl