SKŁADNIKI
– 1 opakowanie policzków wołowych wolno gotowanych ZM Warmia
– 350 g batatów
– 150 g wody
– 20 g masła
– ¾ łyżeczki soli
Sałatka:
– 1 opakowanie mixu sałat
– 200 g jogurtu naturalnego
– sok z ½ cytryny
– ½ łyżeczki soli
– 1 łyżeczka cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Policzki wolno gotowane włożyć do gotującej się wody, razem z woreczkiem. Gotować 30 minut.
W tym czasie obrać bataty, pokroić w kostkę, dolać wodę i gotować do miękkości. Do ugotowanych batatów dodać masło i doprawić solą. Zmiksować na gładko.
Sałatę wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i cukrem, wymieszać.
Ugotowane policzki pokroić w plasterki, podawać na puree z dodatkiem sałaty.
Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl