Policzki wołowe wolno gotowane z puree z batatów

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

– 1 opakowanie policzków wołowych wolno gotowanych ZM Warmia

– 350 g batatów

– 150 g wody

– 20 g masła

– ¾ łyżeczki soli

Sałatka:

– 1 opakowanie mixu sałat

– 200 g jogurtu naturalnego

– sok z ½ cytryny

– ½ łyżeczki soli

– 1 łyżeczka cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Policzki wolno gotowane włożyć do gotującej się wody, razem z woreczkiem. Gotować 30 minut.

W tym czasie obrać bataty, pokroić w kostkę, dolać wodę i gotować do miękkości. Do ugotowanych batatów dodać masło i doprawić solą. Zmiksować na gładko.

Sałatę wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i cukrem, wymieszać.

Ugotowane policzki pokroić w plasterki, podawać na puree z dodatkiem sałaty.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl