Gulasz wołowy z plackami ziemniaczanymi

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

 

– 1 opakowanie gulaszu wołowego wolno gotowanego ZM Warmia

– 1 łyżka oleju rzepakowego

– 1 cebula biała

– 2 ząbki czosnku

– 1 duża marchewka

– 1 czerwona papryka

– 2 duże ogórki kiszone

– 2 listki laurowe

– 2 ziela angielskie

– szklanka wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W garnku rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojony w plastry czosnek. Podsmażyć chwilę. Dodać pokrojoną w pół plasterki marchewkę, paprykę pokrojoną w paseczki, ogórka pokrojonego w plastry. Dokładnie wymieszać. Dodać listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zalać wodą i dusić 15 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Po tym czasie dodać gulasz wołowy wolno gotowany z woreczka. Dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Gotować jeszcze razem przez około 30 minut. W tym czasie usmażyć placki ziemniaczane i przygotować surówkę z mizerii. Gotowy gulasz podawać z plackami i mizerią.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl