– 1 opakowanie gulaszu wołowego wolno gotowanego ZM Warmia
– 1 łyżka oleju rzepakowego
– 1 cebula biała
– 2 ząbki czosnku
– 1 duża marchewka
– 1 czerwona papryka
– 2 duże ogórki kiszone
– 2 listki laurowe
– 2 ziela angielskie
– szklanka wody
W garnku rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojony w plastry czosnek. Podsmażyć chwilę. Dodać pokrojoną w pół plasterki marchewkę, paprykę pokrojoną w paseczki, ogórka pokrojonego w plastry. Dokładnie wymieszać. Dodać listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zalać wodą i dusić 15 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Po tym czasie dodać gulasz wołowy wolno gotowany z woreczka. Dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Gotować jeszcze razem przez około 30 minut. W tym czasie usmażyć placki ziemniaczane i przygotować surówkę z mizerii. Gotowy gulasz podawać z plackami i mizerią.
Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl