SKŁADNIKI
- 1 opakowanie steku z antrykotu ZM Warmia
- 1 kolba słodkiej kukurydzy
- świeżo mielony pieprz
- sól gruboziarnista
- świeża kolendra
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na rozgrzany grill wrzuć kawałek mięsa. Jeśli masz grill otwarty grilluj z każdej strony po 3-4 minuty. Jeśli masz grill elektryczny zamykany, grilluj kawałek mięsa po prostu 3-4 minuty. Grillowane mięso ułóż na około 3 minuty na kratce, żeby odpoczęło. W tym czasie na ruszt wrzuć ugotowaną kolbę kukurydzy, przekrojoną na pół. Steka podawaj ze świeżo mielonym pieprzem i solą gruboziarnistą w towarzystwie kukurydzy polanej masełkiem, posypaną solą i świeżą kolendrą. Smacznego!
Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku, która jest również autorką zdjęć potrawy.