SKŁADNIKI
- 2 kiełbaski wieprzowe chiliowy grill ZM Warmia
- 150 g ugotowanego makaronu typu świderki
- 80 g pokruszonego sera feta
- 150 g czerwonych pomidorków cherry
- 20 g czarnych oliwek krojonych
- 15 g oliwy z oliwek
- Świeżo mielony pieprz
Świeża natka pietruszki do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C (termoobieg).
Naczynie żaroodporne nasmaruj oliwą. Ułóż ugotowany makaron, pokrojone w plasterki kiełbaski, całe pomidorki, pokrojone czarne oliwki, pokrusz ser feta. Polej oliwą i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie razem wymieszaj. Zapiekaj przez 20 minut w 200 stopniach C termoobieg. Podaj ze świeżo siekaną natką pietruszki. Smacznego!
Opracowała: Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl