Makaron w kremowym sosie z szynką dojrzewającą, kukurydzą i pomidorami
DANIA GŁÓWNE- 30 minut
- 1
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
- 2 gniazdka surowego makaronu tagliatelle
- 6 plasterków szynki dojrzewającej ZM Warmia
- 40 g kukurydzy konserwowej
- 6 pomidorków koktajlowych
- 100 ml śmietanki 30 %
- garść tartego sera typu parmezan
- świeżo mielony pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Na suchej patelni podsmażyć szynkę pokrojoną w paseczki. Do podsmażonej szynki dodać kukurydzę, pomidorki pokrojone na pół, makaron i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem obsypać obficie tartym parmezanem i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Gotowe!
.
.
.
Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku, która jest również autorką zdjęć potrawy.