Makaron w kremowym sosie z szynką dojrzewającą, kukurydzą i pomidorami

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 2 gniazdka surowego makaronu tagliatelle
  • 6 plasterków szynki dojrzewającej ZM Warmia
  • 40 g kukurydzy konserwowej
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • garść tartego sera typu parmezan
  • świeżo mielony pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.

Na suchej patelni podsmażyć szynkę pokrojoną w paseczki. Do podsmażonej szynki dodać kukurydzę, pomidorki pokrojone na pół, makaron i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem obsypać obficie tartym parmezanem i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Gotowe!

.

.

.

Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku, która jest również autorką zdjęć potrawy.