Szynka z warmińskiej wędzarni jest przygotowywana według receptury, która wydobywa z niej najlepszy smak.
Najpierw mięso jest marynowane w starannie skomponowanej zalewie z naturalnych przypraw i soli peklującej.
Następnie zostaje uwędzona w odpowiedniej temperaturze. Wędzenie drewnem bukowo-olchowym oddaje szynce całą gamę swoich aromatów, nadając jej niepowtarzalny smak.
Do wytworzenia 100 g gotowego produktu zużyto 126 g świeżej, wysokiej jakości szynki wieprzowej.
Szynka z Warmińskiej Wędzarni została nagrodzona znakiem Doceń Polskie.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku barwików.
Szynka Premium! Z polskiego mięsa. Prosty skład. Odmieni każdą nudną kanapkę.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 876 kJ/ 210 kcal
tłuszcz 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g
białko 22 g
sól 1,9 g