TEST

Kiełbasa z Warmińskiej Wędzarni

Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

100 g produktu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego.

.

.

Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego (uzyskany ze słonecznika i kukurydzy), glukoza, czosnek, ocet, cukier, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy. Osłonka jadalna- jelito wieprzowe.

.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, seler, soję

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1209 kJ/ 291 kcal, tłuszcz 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g, węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,7 g, białko 22 g, sól 1,8 g.