O nas

Zakłady Mięsne „Warmia” to prężnie rozwijająca się firma branży mięsno-wędliniarskiej działająca na rynku już od 1988 roku.

To dwa nowoczesne Zakłady: Uboju i Przetwórstwa. Od początku istnienia główną dewizą działania firmy jest stała dbałość o jakość oferowanych wyrobów oraz kultywowanie najlepszych tradycji przetwórstwa mięsnego. Asortyment wytwarzany w naszych zakładach obejmuje całą gamę wyrobów: wędliny, wędzonki, wyroby podrobowe, mięsa kulinarne. Nasze produkty cenione są przez Klientów przede wszystkim ze względu na wysoką jakość, walory smakowe, jak również konkurencyjne ceny.

Historia
1988
Wtedy wszystko się zaczęło

W Biskupcu – spokojnym i malowniczym mieście na Warmii, która znana jest z czystych jezior, lasów i rozległych pachnących łąk – gdzie znajduje się nasze gospodarstwo i główna siedziba. Jako firma rodzinna jesteśmy mocno związani z tymi terenami i lokalnymi hodowcami.

1993
Zakup zakładu od PSS Społem w Biskupcu:

Modernizacja, uruchomienie masarni i ubojni oraz rozpoczęcie produkcji i sprzedaży na większą skalę.

1993
Otwarcie pierwszego Sklepu Firmowego w Sorkwitach.
2004
Otwarcie nowego Zakładu Przetwórstwa przy ul. Olsztyńskiej 1
2005
Otwarcie nowego Zakładu Uboju przy ul. Olsztyńskiej 3
2005
Zmiana nazwy z Zakładów Mięsnych „Mardi” na Zakłady Mięsne „Warmia”
2010
Wprowadzenie na rynek wiodącej linii wyrobów tradycyjnych „z Warmińskiej  Wędzarni“
2011
Modernizacja linii rozbioru
2012
Wprowadzenie na rynek lini wyrobów „Kruchych“
2013
Uruchomienie działu rozbioru drobiu
2014
Modernizacja zakładu produkcyjnego

Modernizacja linii uboju oraz instalacji chłodniczej magazynów półtusz wołowych. Rozbudowa i modernizacja myjki pojemników oraz wprowadzenie systemu transportu pojemników.

2015
Modernizacja zakładu produkcyjnego

Uruchomienie nowoczesnej dojrzewalni wędlin, wymiana komór wędzarniczych. Otrzymanie certyfikatu BRC uprawniającego do handlu zagranicznego.

2016
Oddanie do użytku nowego budynku mroźni

1000 miejsc paletowych na każdej z 2 hal. Otwarcie pierwszego sklepu-restauracji „Steakownia“ z wołowiną dojrzewającą.

2017
Wprowadzenie nowej linii wołowiny długodojrzewającej „Sztuka mięsa“
2018
30 lat Zakładów Mięsnych Warmia

Doskonała jakość

To, co nas wyróżnia to pochodzenie mięsa tylko od sprawdzonych dostawców i z własnej hodowli. Jesteśmy firmą rodzinną i słyniemy z wiedzy oraz doświadczenia, które wyraża się w wyjątkowym smaku naszych produktów. Posiadamy dwa nowoczesne zakłady: uboju i przetwórstwa, gdzie specjaliści branży mięsnej czuwają nad całym przebiegiem produkcji. Zatrudniamy ponad 750 osób, które każdego dnia dbają o najwyższą jakość produktów, które trafiają na stoły naszych klientów.

Nasze mięso jest pod bieżącą kontrolą służb weterynaryjnych, a regularne prowadzone badania laboratoryjne są wynikiem wprowadzonego w zakładach systemu HACCP. Posiadamy certyfikat BRC, który umożliwia nam eksport do wielu krajów. Nasze produkty trafiają m.in. do Wielkiej Brytanii, Irlandii, na Litwę i do Holandii.

Polityka jakości

Certyfikat BRC

NAGRODY
TOP PRODUKT DOCEŃ POLSKĘ

Wołowina wolno gotowana

TOP PRODUKT DOCEŃ POLSKĘ

Szynka krucha

TOP PRODUKT DOCEŃ POLSKĘ

Szynka z Warmińskiej Wędzarni

TOP PRODUKT DOCEŃ POLSKĘ

Polędwica długodojrzewająca

TOP PRODUKT DOCEŃ POLSKĘ

Kiełbasa wołowa

Misja

Rozwijamy się podążając za kulinarnymi trendami. Nasze przywiązanie do regionu sprawia, że zawsze pozostaniemy wierni tradycji i rodzinnym wartościom. Jako przedsiębiorstwo odpowiedzialne społecznie już kolejne pokolenia dzielimy się tym, co mamy najlepsze – smakiem prosto z Warmii.

Jesteśmy dumni, że w ciągu 30 lat udało nam się zbudować jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek Warmii i Mazur, która znana jest nie tylko z wysokiej jakości wyrobów, ale także z zaangażowania w lokalne inicjatywy.

Już taka nasza natura!